Hammasvälien puhdistus

Hammasvälien puhdistukseen ei pelkkä harjaus riitä. Muista puhdistaa hammasvälit päivittäin hammaslangalla, hammasväliharjalla tai (harja)tikulla. Niitä on saatavilla monenlaisia. Suunterveyden ammattilaiset auttavat sinua löytämään sopivimmat puhdistusvälineet ja opastavat samalla välineiden tehokkaaseen ja turvalliseen käyttöön.

Miten hammasvälit puhdistetaan?

Hammaslankoja on eripaksuisia ja -muotoisia, litteitä, ohuita, vahattuja. Saatavilla on myös erilaisia hammaslangan kuljettimia, joissa lanka voi olla valmiiksi pingotettuna.

Jos suussa on kiinteitä oikomiskojeita tai hammassiltoja, langan pujotukseen kannattaa käyttää joko lenkkimäistä hammaslangan viejää tai hammaslankoja, joissa on rakenteiden alipujotukseen soveltuva kovempi kärkiosa.

Pulloharjaa muistuttavalla hammasväliharjalla puhdistetaan tehokkaasti suuremmat hammasvälit. Väliharjoja on saatavilla erilaisia ja erikokoisia. Väliharjaa voi käyttää sellaisenaan tai sen voi kiinnittää erilaisiin tukivarsiin. Harjaa voi käyttää useamman kerran. Se tulee puhdistaa aina käytön jälkeen. Hammasväliharjoja saa esimerkiksi apteekeista ja päivittäistavarakaupoista.

Hammasvälien puhdistamiseen voi käyttää myös kertakäyttöistä (harja)tikkua. Myös niitä on saatavilla apteekeista ja päivittäistavarakaupoista.

Puhdista hammasvälit päivittäin hammaslangalla, hammasväliharjalla tai (harja)tikulla.

1. Hammaslankaa käyttäessäsi vie lanka sormin edestakaisilla liikkeillä varovasti ienreunaan. Puhdista langalla ensiksi toisen hampaan kylki ja sitten toisen. 

2. Voit käyttää myös hammaslanganviejää, johon hammaslanka pujotetaan. Se helpottaa erityisesti taka-alueiden lankausta. Saatavana on myös käteviä valmiita kertakäyttöisiä hammaslanganviejiä (kuvassa).

3. Suuremmat hammasvälit saa tehokkaasti puhtaiksi pulloharjaa muistuttavalla hammasväliharjalla. Hankaa väliharjalla jokaista hammasväliä edestakaisin 5–10 kertaa.

4. Harjatikkua käytetään kuten hammasväliharjaa.

Suunterveyden ammattilaiset auttavat sinua löytämään sopivimmat puhdistusvälineet ja opastavat samalla välineiden tehokkaaseen ja turvalliseen käyttöön.


Tutustu I love suu -kampanjaan

  • I Iove suu on Hammaslääkäriliiton valtakunnallinen suunterveyden kampanja.
  • Painopiste on tavallisimpien suun sairauksien – karieksen ja parodontiitin – ennaltaehkäisyssä, varhaishoidossa ja omahoidossa sekä suomalaisten suunterveyden parantamisessa.
  • Muistutamme myös suunterveyden merkityksestä yleisterveydelle.
  • ilovesuu.fi
  • Seuraa kampanjan Facebook-sivuja
1

Custom addthis block