I love suu

I love suu -kampanja puhuu suunterveydestä

I love suu -kampanja on saanut uuden ilmeen ja uusia Hammaslääkäri vastaa -videoita vuonna 2019. Kampanjalla haluamme tehdä suunterveyttä näkyväksi, lisätä tietoa sen merkityksestä sekä innostaa suomalaisia huolehtimaan suunterveydestään paremmin. Vastaanotot voivat hyödyntää kampanjan materiaaleja maksutta omassa toiminnassaan. Kannustamme hammaslääkäreitä ja muita suun terveydenhuollon ammattilaisia mukaan jakamaan sisältöjä. I love suu -kampanjaa on täydennetty uusilla aineistoilla.

I love suu -terveyskampanjan verkkosivut on uudistettu ja kampanjan sivuilta löytyy myös uusia videoita suunterveydestä. Hammaslääkäri vastaa -videoissa pureudutaan ihmisten tavallisimpiin kysymyksiin suu- ja hammassairauksista sekä suunterveyden hoidosta. Kahden ensimmäisen tietoiskun aiheina ovat eroosio ja varhaishoito, ja vastaajina hammaslääkäri Viivi Alaraudanjoki sekä liiton terveyden edistämisen asiantuntijahammaslääkäri Hannu Hausen.

Mikä I love suu?

• I Iove suu on Hammaslääkäriliiton  suunterveyskampanja väestölle.
  • Haluamme tehdä suunterveyttä näkyväksi ja lisätä tietoa sen merkityksestä.
  • Painopiste on yleisimpien suun sairauksien – karieksen ja parodontiitin – ennaltaehkäisyssä, varhaishoidossa ja omahoidossa.
  • Muistutamme myös suunterveyden merkityksestä kokonaisterveydelle.
  • Haluamme ammattikuntana lisätä tietoa säännöllisen hoidon tärkeydestä.
  • Tärkein tavoite on kannustaa suomalaisia huolehtimaan paremmin suunterveydestään.

Miten kampanja toteutetaan?

• Kampanjointi tapahtuu verkossa ja sisältöjä jaetaan sosiaalisessa mediassa.
  • Kampanjan keskuksena toimii I love suun Facebook-sivu, jonne postaamme uutta sisältöä joka viikko.
  • I love suun verkkosivuilta löytyy esimerkiksi:
    • suunterveyteen ja suun sairauksiin, omahoitoon ja ravitsemukseen liittyvää tietoa
    • videoita ja animaatioita suunterveydestä
    • leikkimielisiä suunterveystestejä
    • tietoa suunterveyteen liittyvistä Käypä hoito -suosituksista
  • Puhumme suunterveydestä hauskoilla ja yllättävillä keinoilla, mutta aina alan tutkimustietoon ja Käypä hoito -suosituksiin perustuen.
  • Kampanjan sisältöjen suunnitteluun ja tarkistamiseen on osallistunut useita hammaslääketieteen asiantuntijoita Hammaslääkäriliitosta ja Hammaslääkäriseura Apolloniasta.

Tehdään yhdessä suunterveyttä tunnetuksi

Onnistuaksemme tarvitsemme hammaslääkärit ja muut suun terveydenhuollon toimijat mukaan kertomaan I love suu -kampanjasta potilaille sekä jakamaan sisältöjä somessa.

Näin voit osallistua:

• Kerro vastaanotolla kampanjasta potilaillesi.
  • Tykkää ja seuraa I love suuta Facebookissa, ja kutsu työkavereitakin.
  • Käy jakamassa ja tykkäämässä I love suun viikoittaisista Fb-postauksista.
  • Jaa aktiivisesti I love suun sisältöjä omille ja mahdollisuuksien mukaan työpaikkasi sivuille.
  • Tilaa vastaanotolle maksutonta kampanjamateriaalia: I love suu -julisteita, -ajanvarauskortteja ja -esitteitä. Täytä ja palauta sähköinen tilauslomake tästä.
  • Voit myös tulostaa kampanjamateriaalia vastaanoton somisteeksi ja potilaille jaettavaksi.
  • Lisää hammashoitolan/vastaanoton kotisivuille I love suu -banneri ja linkki kampanjan sivuille.
  • Bannerin ja tulostettavat materiaalit löydät tämän sivun oikeasta alareunasta (kts. Tiedostot ja Tulosta myös).

Lisätietoa: toimisto@hammaslaakariliitto.fi

Kiitos, että olet mukana edistämässä suunterveyttä!

Mistä kampanja löytyy?

I love suu -kampanjan osoitteet

Vastaanoton materiaalien tilaus

Täytä ja palauta sähköinen tilauslomake tästä.

I love suu -kampanja lukuina

• noin 4500 tykkääjää Facebookissa
  • noin 500 suunterveys-aiheista postausta
  • jokainen postaus on tavoittanut noin 3000–5000 ihmistä, parhaat yli 10000
  • I love suun www-sivuilla yli 70000 sivuvierailua
Tervetuloa mukaan kaikki suunterveyden puolesta toimivat

Toivotamme kaikki suunterveyden sekä terveyden ja hyvinvoinnin puolesta toimivat organisaatiot ja ammattilaiset mukaan kertomaan I love suu -kampanjasta sekä jakamaan sisältöjä eteenpäin omissa kanavissaan.