I love suu -kampanja puhuu suunterveydestä

I love suu -kampanjaa on täydennetty uusilla aineistoilla. Kampanjalla haluamme tehdä suunterveyttä näkyväksi, lisätä tietoa sen merkityksestä sekä innostaa suomalaisia huolehtimaan suunterveydestään paremmin. Kannustamme hammaslääkäreitä ja muita suun terveydenhuollon ammattilaisia mukaan jakamaan kampanjan sisältöjä.

Uusia aineistoja suusyövän ehkäisystä ja suun yhteyksistä sydämeen

I love suu -kampanjan sivuilta löytyy aiemmin julkaistujen materiaalien lisäksi:

• Uusi Hammastohtori-animaatio suu- ja sydänterveyden yhteyksistä.
  • Suusyövän ennaltaehkäisyyn kannustava testi.

Mikä I love suu?

• I Iove suu on Hammaslääkäriliiton  suunterveyskampanja väestölle.
  • Haluamme tehdä suunterveyttä näkyväksi ja lisätä tietoa sen merkityksestä.
  • Painopiste on yleisimpien suun sairauksien – karieksen ja parodontiitin – ennaltaehkäisyssä, varhaishoidossa ja omahoidossa.
  • Muistutamme myös suunterveyden merkityksestä yleisterveydelle.
  • Haluamme ammattikuntana lisätä tietoa säännöllisen hoidon tärkeydestä ja merkityksestä omalle hyvinvoinnille.
  • Tärkein tavoite on kannustaa suomalaisia huolehtimaan paremmin suunterveydestään.

Miten kampanja toteutetaan?

• Kampanjointi tapahtuu verkossa ja sisältöjä jaetaan sosiaalisessa mediassa.
  • Kampanjan keskuksena toimii I love suun Facebook-sivu, jonne päivitämme uutta sisältöä joka viikko.
  • I love suun verkkosivuilta löytyy esimerkiksi:
    • suunterveyteen, omahoitoon ja ravitsemukseen liittyvää tietoa
    • leikkimielisiä suunterveystestejä
    • tietoa suunterveyteen liittyvistä Käypä hoito -suosituksista
  • Puhumme suunterveydestä hauskoilla ja yllättävillä keinoilla, mutta tietenkin alan tutkimustietoon ja Käypä hoito -suosituksiin perustuen.
  • Kampanjan sisältöjen suunnitteluun ja tarkistamiseen on osallistunut useita hammaslääketieteen asiantuntijoita Hammaslääkäriliitosta ja Hammaslääkäriseura Apolloniasta.

Tehdään yhdessä suunterveyttä tunnetuksi

Onnistuaksemme tarvitsemme hammaslääkärit ja muut suun terveydenhuollon toimijat mukaan kertomaan I love suu -kampanjasta potilaille sekä jakamaan sisältöjä somessa.

Näin voit osallistua:

• Kerro vastaanotolla kampanjasta potilaillesi.
  • Tykkää ja seuraa I love suuta Facebookissa, ja kutsu työkavereitakin.
  • Käy jakamassa ja tykkäämässä I love suun viikoittaisista some-päivityksistä.
  • Jaa aktiivisesti I love suun sisältöjä omille ja mahdollisuuksien mukaan työpaikkasi sivuille.
  • Tilaa vastaanotolle maksutonta kampanjamateriaalia: I love suu -julisteita ja -ajanvarauskortteja. Täytä ja palauta sähköinen tilauslomake tästä.
  • Voit myös tulostaa kampanjamateriaalia vastaanoton somisteeksi ja potilaille jaettavaksi.
  • Lisää hammashoitolan/vastaanoton kotisivuille I love suu -banneri ja linkki kampanjan sivuille.
  • Bannerin ja tulostettavat materiaalit löydät tämän sivun oikeasta alareunasta (kts. Tiedostot ja Tulosta myös).

Lisätietoa: toimisto@hammaslaakariliitto.fi

Kiitos, että olet mukana edistämässä suunterveyttä!

Mistä kampanja löytyy?

I love suu -kampanjan osoitteet

Vastaanoton materiaalien tilaus

Täytä ja palauta sähköinen tilauslomake tästä.

I love suu -kampanja lukuina

• yli 4000 tykkääjää Facebookissa
  • lähes 300 suunterveys-aiheista postausta
  • jokainen postaus on tavoittanut noin 3 000–5 000 ihmistä, parhaat jopa 10 000
  • I love suun www-sivuilla noin 70 000 sivuvierailua
Tervetuloa mukaan kaikki suunterveyden puolesta toimivat

Toivotamme kaikki suunterveyden sekä terveyden ja hyvinvoinnin puolesta toimivat organisaatiot ja ammattilaiset mukaan kertomaan I love suu -kampanjasta sekä jakamaan sisältöjä eteenpäin omissa kanavissaan.

Tiedostot