Suomen Hammaslääkärilehti

Suomen Hammaslääkärilehti on hammaslääketiedettä, suun terveydenhuoltoa ja hammaslääkärikunnan asioita monipuolisesti käsittelevä alan tärkein suomenkielinen tiede- ja ammattilehti. Se tarjoaa informaatiotulvasta suodatettua ja tiivistettyä tietoa Suomessa toimivien hammaslääkärien tarpeisiin.

Hammaslääkärilehti lähetetään jäsenetuna kaikille Hammaslääkäriliiton jäsenille. Lisäksi lehteä tilaavat muut suun terveydenhuollon ammattilaiset sekä kirjastot.

Suomenkielisenä hammaslääketieteellisenä julkaisuna Hammaslääkärilehti on uniikki.

Hammaslääkärilehti ilmestyy 14 kertaa vuodessa. Näköislehti julkaistaan verkossa noin kuukausi painetun lehden ilmestymisen jälkeen.

Lehti on hammaslääkärijärjestöjen yhteisen työn tulos.

Katso toimituksen yhteystiedot, mediatiedot ja kirjoitusohjeet lehden verkkosivuilta. Sieltä löydät myös linkin näköislehtiarkistoon.

1
Hammaslääkärilehti palveluksessa jo vuodesta 1954

Suomen Hammaslääkärilehti - Finlands Tandläkartidning näki päivänvalon 15.9.1954. Lehden tarkoitus oli kertoa alan yhteisistä asioista sekä lisätä yhteydenpitoa liiton johdon ja jäsenkunnan välillä.

Vuonna 1993 Apollonia ja Hammaslääkäriliitto sopivat yhteistyöstä, ja lehdessä alettiin julkaista ammatillisten artikkelien lisäksi myös vertaisarvioituja tiedeartikkeleita.

Lehti ilmestyi aluksi A5-kokoisena ja muuttui nykyiseen muotoonsa vuoden 1993 alusta. Vuonna 2008 myös rakenne uudistettiin kolmen pääteeman – uutiset, tiede & työ ja ihmiset – ympärille.

Custom addthis block