I love suu -kampanja puhuu suunterveydestä

Suomalaisten suunterveydessä ja terveystottumuksissa on paljon parannettavaa. Siksi Hammaslääkäriliitto aloitti uudenlaisen I love suu -suunterveyskampanjan keväällä 2016.

Mikä I love suu?

• I Iove suu on Hammaslääkäriliiton  suunterveyskampanja väestölle.
  • Haluamme tehdä suunterveyttä näkyväksi, lisätä tietoa sen merkityksestä ja innostaa jokaista huolehtimaan suustaan paremmin.
  • Painopiste on yleisimpien suun sairauksien – karieksen ja parodontiitin – ennaltaehkäisyssä, varhaishoidossa ja omahoidossa.
  • Muistutamme myös suunterveyden merkityksestä yleisterveydelle.
  • Haluamme ammattikuntana lisätä tietoisuutta säännöllisen hoidon tärkeydestä ja merkityksestä omalle hyvinvoinnille.
  • Tärkein tavoite on saada suomalaiset huolehtimaan paremmin suunsa terveydestä.

Miten kampanja toteutetaan?

• Kampanjointi tapahtuu verkossa ja sisältöjä jaetaan sosiaalisessa mediassa.
  • I love suun verkkosivuilta löytyy:
    • suunterveyteen, omahoitoon ja ravitsemukseen liittyvää tietoa
    • leikkimielinen suunterveystesti
    • hammasuutiset-videoita, joiden tähtenä esiintyy Krisse Salminen
    • tietoa suunterveyteen liittyvistä Käypä hoito -suosituksista
  • Kampanjan keskuksena toimii I love suun Facebook-sivu, jonne päivitämme uutta sisältöä joka viikko.
  • Puhumme suunterveydestä hauskoilla ja yllättävillä keinoilla, mutta tietenkin alan tutkimustietoon ja Käypä hoito -suosituksiin perustuen.
  • Kampanjan sisältöjen suunnitteluun ja tarkistamiseen on osallistunut useita hammaslääketieteen asiantuntijoita Hammaslääkäriliitosta ja Hammaslääkäriseura Apolloniasta.

Tehdään yhdessä suunterveyttä tunnetuksi

Onnistuaksemme tarvitsemme hammaslääkärit ja muut suunterveydenhuollon toimijat mukaan kertomaan I love suu -kampanjasta potilaille sekä jakamaan sisältöjä somessa.

Näin voit osallistua:

• Kerro vastaanotolla kampanjasta potilaillesi.
  • Käy tykkäämässä I love suun Facebook-sivusta ja muistuta työkavereitakin.
  • Kutsu Facebookissa kavereitasi tykkäämään I love suusta.
  • Käy jakamassa ja tykkäämässä I love suun viikoittaisista some-päivityksistä.
  • Jaa aktiivisesti I love suun sisältöjä omille ja mahdollisuuksien mukaan työpaikkasi sivuille.
  • Tilaa vastaanotolle maksutonta kampanjamateriaalia: I love suu -ajanvarauskortteja. Täytä ja palauta tästä sähköinen tilauslomake.
  • Voit myös tulostaa kampanjamateriaalia vastaanoton somisteeksi ja potilaille jaettavaksi.
  • Lisää hammashoitolan/vastaanoton kotisivuille I love suu -banneri ja linkki kampanjan sivuille.
  • Bannerin ja tulostettavat materiaalit löydät tämän sivun oikeasta alareunasta (kts. Tiedostot ja Tulosta myös).

Lisätietoa: viestinta@hammaslaakariliitto.fi

Kiitos, että olet mukana edistämässä suunterveyttä!

Mistä kampanja löytyy?

I love suu -kampanjan osoitteet:

Seuraa kampanjaviestintää myös liiton some-kanavissa:

Facebook: www.facebook.com/hammaslaakariliitto
Twitter: @suunvuoksi, www.twitter.com/suunvuoksi

Tervetuloa mukaan kaikki suunterveyden puolesta toimivat

Toivotamme kaikki suunterveyden sekä terveyden ja hyvinvoinnin puolesta toimivat organisaatiot ja ammattilaiset mukaan kertomaan I love suu -kampanjasta sekä jakamaan sisältöjä eteenpäin omissa kanavissaan.

Tiedostot