Yliopistosektorille kaksi työtaisteluvaroitusta

Julkaistu: 
20.02.2018
Myös hammaslääkäreitä ja muita lääkäriryhmiä työehtosopimusneuvotteluissa edustava JUKO sekä muut pääsopijajärjestöt JHL ja Pardia ovat antaneet kaksi työtaisteluvaroitusta työehtosopimusneuvotteluiden vauhdittamiseksi. Jos neuvottelutulokseen ei päästä 27.2. mennessä, kohdennettu työtaistelu toteutetaan Helsingin yliopistossa lakkona 28.2. klo 0.00–24.00 välisenä aikana. Muissa yliopistoissa ja harjoittelukouluissa järjestetään Helsingin yliopiston henkilöstöä tukevia mielenilmauksia. Toinen kohdennettu työtaistelu toteutetaan lakkona 7.3. klo 0.00–24.00 välisenä aikana yhteensä kuudessa yliopistossa ja näiden yliopistojen alaisissa harjoittelukouluissa, jos neuvottelutulokseen ei päästä 6.3. mennessä.

Lakkovaroitukset koskevat myös yliopistoissa työskenteleviä Hammaslääkäriliiton jäseniä.

Hammaslääkäriliiton hallitus on päättänyt sitoutua mahdolliseen lakkoon. Lisätietoa lakkoavustuksesta ja muista työtaisteluun liittyvistä asioista päivitämme tarvittaessa tälle sivulle.

Jos sinulla on kysymyksiä lakon piiriin kuulumisesta, olethan yhteydessä Hammaslääkärilääkäriliittoon.

Lisätietoa Hammaslääkäriliiton jäsenille: järjestöpäällikkö Ira Peurakoski, p. 050 355 4222, ira.peurakoski@hammaslaakariliitto.fi   

Hammaslääkäriliitto on lähettänyt kaikille yliopistoissa työskenteleville jäsenilleen tarkempia ohjeita myös sähköpostitse.

Jos työskentelet yliopistolla, mutta et ole saanut liiton lähettämiä viestejä, päivitäthän sähköpostiosoitteesi pikaisesti jäsenrekisteriin.

Katso ohjeet jäsentietojen päivittämiseen tästä.  

Työnantaja haluaa sanella, ei neuvotella

Yliopistosektori on ollut sopimuksettomassa tilassa helmikuun alusta alkaen. Neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta eivät etene, sillä työnantaja on osoittanut koko neuvotteluprosessin ajan väheksyvää asennetta henkilöstöä kohtaan.

  • Vaatimattomat palkankorotusesitykset eivät osoita arvostusta henkilöstön tekemää arvokasta työtä kohtaan. Yliopistoilla on varaa palkankorotuksiin toiminnan kärsimättä, sillä yhdenkään yliopiston tilinpäätös ei ollut alijäämäinen vuonna 2016. Lisäksi valtion rahoitusleikkaukset on jo kompensoitu massiivisilla henkilöstön vähennyksillä.
  • Työnantaja haluaa sanella palkat. Työnantaja ajaa yksipuolisesti palkkausjärjestelmän uudistamista, joka siirtäisi palkanmuodostusta enemmän paikalliselle tasolle. Tässä mallissa työnantaja määrittelisi selkeästi yksipuolisesti, ketkä saisivat palkankorotuksen.
  • Työnantaja ei suostu keskustelemaan palkansaajille tärkeistä tavoitteista, kuten määräaikaisten työntekijöiden aseman parantamisesta, työajan käytön järkevöittämisestä ja kohtuullisista palkankorotuksista.

Vaikka lakkovaroitus on annettu, neuvottelut toki jatkuvat. Järjestöt toivovat edelleen, että sopu löytyy ennen työtaistelutoimien aloittamista. Jos neuvottelutulokseen ei kuitenkaan päästä eikä neuvotteluissa tapahdu huomattavaa edistymistä, järjestöillä on valmius tehdä päätöksiä työtaistelun laajentamisesta.

Yliopistosektorille toinen lakkovaroitus 20.2.

Yliopistosektorin henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt ovat antaneet myös toisen työtaisteluvaroituksen 20.2.

Kohdennettu työtaistelu toteutetaan lakkona 7.3. klo 0.00–24.00 välisenä aikana yhteensä kuudessa yliopistossa ja näiden yliopistojen alaisissa harjoittelukouluissa, jos neuvottelutulokseen ei päästä 6.3. mennessä.

Lue lisää: www.juko.fi/yliopisto/

Me olemme yliopisto!

Jäsenille tiedotetaan neuvottelujen etenemisestä sekä työtaistelutoimenpiteistä JUKOn ja liittojen verkkosivujen sekä sosiaalisen median kanavien kautta.

Me olemme yliopisto -henki on jälleen tarpeen! #meolemmeyliopisto

Seuraa JUKOn viestintää:

Lue neuvottelujen vaiheista myös Hammaslääkäriliiton sivuilta:

JUKO: Yliopistosektorille uusi lakkovaroitus 20.2.

Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu on alkanut 16.2.

Custom addthis block