Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu on alkanut

Julkaistu: 
16.02.2018

Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu on alkanut perjantaina 16.2. Osapuolet tapasivat sovittelija Janne Metsämäen johdolla.

Sovittelu jatkuu maanantaina 19.2. kello 15.

Työriidan osapuolia ovat henkilöstöä edustavat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia sekä työnantajia edustava Sivistystyönantajat. Osapuolilla on riitaa sekä palkankorotuksista että tekstikysymyksistä.

Lue lisää yliopistojen tilanteesta JUKOn verkkosivuilta osoitteesta www.juko.fi/yliopisto. Voit seurata JUKOn neuvottelu-uutisia myös Facebookista ja Twitteristä.

Lisätietoja:

JUKOn yliopistoneuvottelukunnan puheenjohtaja Johanna Moisio, p. 0400 874 135
JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo, p. 0400 419784

JUKOn tavoitteet yliopistojen työehtosopimusneuvotteluissa:

  • Tutkimustyön edellytysten parantaminen, mahdollisuudet opetuksesta ja hallintotyöstä vapaaseen tutkimusjaksoon.
  • Kontaktiopetuksen määritelmän selkeyttäminen, ottaen huomioon korkeakoulutuksen uudet muodot.
  • Määräaikaisten työsuhteiden suhteellisen osuuden vähentäminen.
  • Etätyön ja matkatyön huomioonottaminen asiantuntijahenkilöstön työaikamääräyksissä.
  • Luottamusmiesten aseman parantaminen, korvaustason nosto.
  • Palkkausjärjestelmän henkilökohtaisen palkanosan muuttaminen nykyistä kannustavammaksi, yliopistojen palkkakilpailukyvyn parantaminen.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry on pääsopijajärjestö, joka edustaa yli 200 000 työntekijää kunnan, valtion, yliopiston ja kirkon sopimusaloilla. JUKO edustaa yliopistosektorilla yli 18 000 palkansaajaa. Yliopistojen työehtosopimus neuvotellaan Sivistystyönantajat ry:n kanssa. Muita pääsopijajärjestöjä ovat JUKOn lisäksi Palkansaajajärjestö Pardia ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

JUKO, Pardia ja JHL jättivät 13.2. lakkovaroituksen yhden päivän lakosta (28.2.), jonka kohteena on Helsingin yliopisto. Lakkovaroitus koskee myös yliopistossa työskenteleviä hammaslääkäreitä.

Custom addthis block