THL päivitti suun terveydenhuollon koronaohjeistusta

Julkaistu: 
15.11.2021
THL on päivittänyt ohjettaan suun terveydenhuollon yksiköille COVID-19-epidemian aikana. Päivitetyssä ohjeessa on vähennetty joitain suun terveydenhuollossa käytettäviä lisävarotoimia, koska koronarokotuskattavuus on noussut ja tieteellinen tieto on lisääntynyt.

THL suosittelee koronavirusrokotteen ottamista kaikille suun terveydenhuollossa työskenteleville. Työntekijän saama koronavirusrokotus tai sairastettu koronavirustauti ei kuitenkaan vaikuta varotoimiin tai suojaintenkäyttösuosituksiin.

Henkilökunnan on edelleen suositeltavaa käyttää suu-nenäsuojusta kaikkialla vastaanoton tiloissa. Sama suositus on myös potilaille muulloin kuin hoidon aikana.

Potilaan lähikontakti tartunnan saaneen kanssa ei välttämättä ole enää  syy siirtää kiireetöntä hoitoa, jos potilas on saanut täyden rokotussarjan. Tartuntatautilääkäri päättää karanteenista tapauskohtaisesti. Jatkossa kiireellistä hoitoa tarvitsevat COVID-19-potilaat sekä altistuneet hoidetaan erillisjärjestelyin, ei enää välttämättä erillisissä hoitoloissa.

Lue lisää THL:n sivuilta.

Lue lisää Hammaslääkärilehden sivuilta.

 

Custom addthis block