Suunterveys esille Sydänviikolla 2015

2.12.2014
Sydänviikko tarjoaa tilaisuuden saada suunterveyttä näkyviin osana koko kehon terveyttä. Sydänviikkoa vietetään 12.–19.4.2015.

Sydänviikon 2015 teemana on Tunne arvosi. Sydänliiton 60-vuotisjuhlan kunniaksi tapahtuma on kohdennettu erityisesti 60-vuotiaille. Heille on tärkeää kertoa myös suunterveyden ja sydänterveyden yhteyksistä.

Hammaslääkäriliitto on Sydänliiton kumppani Sydänviikolla kolmatta kertaa. Haluamme aktivoida hammaslääkäreitä yhteistyöhön paikallisten sydänyhdistysten kanssa. Yhteistyöhön on valjastettu kaikki liiton 26 paikallisosastoa.

Hammaslääkärit voivat osallistua paikallisten sydänyhdistysten järjestämiin tapahtumiin mm. kauppakeskuksissa ja apteekeissa. Ohjelmassa on esim. yleisötapahtumia terveysaiheista, Sydänmerkki-tietoutta sekä verenpaineen, kolesterolin ja vyötärönympäryksen mittausta.

Ota käyttöön suunterveyden luentopaketti

Monet paikalliset sydänyhdistykset järjestävät yleisötilaisuuksia, joissa eri alojen asiantuntijat kertovat mm. sydänsairauksien ehkäisystä ja hoidosta. Suunterveyden merkityksestä kertominen sopii hyvin tilaisuuksien aiheeksi. Toivomme hammaslääkäreiltä aktiivista osallistumista Sydänviikkoon.

Osallistumisen tueksi liitto on tuottanut hammaslääkäreille luentopaketin, jonka aiheita ovat mm.

• hampaiden hoito
  • ravitsemus
  • ksylitoli
  • suun sairaudet
  • suusairauksien ja yleissairauksien yhteydet
  • tupakan ja alkoholin suuvaikutukset.

Lataa luentopaketti ja tutustu Sydänviikko-suunnitelmiin jäsensivustolla.