Potilasesite hampaiden kiinnityskudossairauksista päivitetty

19.08.2015

Hammaslääkäriliiton Kustannuksen potilasesite Ientulehdukset on päivitetty ja samalla esitteen nimeksi on vaihdettu Hampaiden kiinnityskudossairaudet.

Esitteessä kerrotaan omahoidon merkityksestä, parodontiitin kehittymismekanismista ja hoidosta sekä painotetaan parodontiitin ja yleissairauksien yhteyksiä. Myös puhdistusvälineiden osalta teksti ja kuvat on päivitetty.

Tekstin on päivittänyt parodontologian yliopistonlehtori, EHL Päivi Mäntylä.

– Potilaalle tulee tietysti suullisesti selittää ientulehduksen riskejä, näyttää peilillä tulehtuneita kohtia ja neuvoa hampaiden puhdistusta, mutta vastaanotolta mukaan annettava potilasesite toimii muistilappuna, ja siitä potilas voi rauhassa lukien kerrata kuulemansa asiat, Päivi Mäntylä huomauttaa.

Hampaiden kiinnityskudossairaudet -esitettä myydään 50 kpl:n nipuissa hintaan 24,80 €. Tuotenumero on edelleen 0113.

Tilaa potilasesitteitä Hammaslääkäriliiton Kustannuksen verkkokaupasta.