Potilaan Lääkärilehti: Mitä hampaiden huono kunto voi tulevaisuudessa meistä kertoa?

24.10.2014

Terve suu on tärkeä osa yleisterveyttä ja elämänlaatua. Suu on osa kehoa, ja suun bakteerit ovat yhteydessä koko elimistöön. Suunterveyden ylläpito sekä suusairauksien ennaltaehkäisy ja hoito kuuluvat olennaisena osana terveydenhuoltojärjestelmäämme. Hoitamattomat suun ja hampaiden infektiot ovat terveysriski ja heikentävät hyvinvointia sekä elämänlaatua, kirjoittaa HLT, EHL Anna Maria Heikkinen Potilaan Lääkärilehdessä. Heikkinen on Hammaslääkäriliiton terveyden edistämisen työryhmän puheenjohtaja.

Lue koko kirjoitus Potilaan Lääkärilehden sivuilta.

Potilaan Lääkärilehti (PLL) julkaisee luotettavaa ja arvioitua tietoa lääketieteestä ja terveydestä. PLL on Lääkärilehden ja Lääkäriliiton julkaisukanava kaikille suomalaisille.

Verkkolehti ilmestyy osoitteessa: www.potilaanlaakarilehti.fi/

Hammaslääkäriliitto tuottaa suunterveydestä ja suun terveydenhuollosta kertovaa sisältöä Potilaan Lääkärilehteen. Artikkelit on merkitty  Suunvuoro-tunnuksella.