Paperisten potilasasiakirjojen arkistointi Kelassa – uusi infosivu on avattu

Julkaistu: 
29.04.2019

Terveydenhuollon palveluntuottajien ja itsenäisten ammatinharjoittajien paperisten potilasasiakirjojen arkistointi Kelassa aloitettiin vuoden 2019 alussa.

Arkistointipalvelu koskee toimintansa lopettaneita pieniä yksityisiä terveydenhuollon toimijoita, jotka eivät ole siirtäneet arkistointivelvoitetta muulle taholle. Arkistoon ei voi toimittaa potilaspapereita väliaikaista säilyttämistä varten.

Palveluntuottaja tai hänen edustajansa ja Kela tekevät aina kirjallisen sopimuksen arkistointivastuun siirtymisestä ennen kuin aineistot siirretään. Aineistojen arkistointi on toistaiseksi maksutonta.

Aineistoja on alettu ottaa vastaan Helsingin päätoimitalon lisäksi Kuopion, Tampereen ja Oulun palvelupisteissä. Näiden lisäksi asiakirjojen vastaanotto käynnistyy Turussa, Lahdessa ja Jyväskylässä toukokuussa 2019.

Kelan infosivu palvelee ammatinharjoittajia

Kela.fi -sivustolla on avattu uusi infosivu toimintansa lopettaneiden terveydenhuollon palveluntuottajien potilaspaperien arkistointipalvelusta kiinnostuneille.

Arkistointipalvelun pysyvä infosivu löytyy Kela.fi -sivustolta Tietoa Kelasta -osiosta: https://www.kela.fi/paperisten-potilasasiakirjojen-arkistointipalvelu

Lisätietoa ja tiedustelut aineistojen arkistoinnista Kelassa: toimintansa.lopettaneet@kela.fi

Custom addthis block