Osallistu Hammaslääkärien työhyvinvointitutkimukseen 2023

Julkaistu: 
9.02.2023
Liiton jäsen – osallistu ammattikuntamme työolojen, työhyvinvoinnin ja työelämän laadun kehittämiseen. Hammaslääkärien työhyvinvointitutkimus 2023 on parhaillaan käynnissä – vastaathan kyselyyn!

 

 

 

 

 

Selvitämme hammaslääkärien työoloja ja työhyvinvointia Työterveyslaitoksen seurantatutkimuksella jo kuudetta kertaa. Tuloksia hyödynnetään monin tavoin hammaslääkärien edunvalvonnassa koko ammattikunnan hyväksi.

Tutkimme hammaslääkärien:

  • työoloja (työn vaatimuksia ja voimavaroja)
  • työhyvinvointia (työn imua, työtyytyväisyyttä ja työuupumusta)
  • muutoskokemuksia
  • terveyttä
  • työkykyä
  • eläköitymisaikomuksia
  • työn ja perheen yhteensovittamista

Ohjeet osallistumiseen

Hammaslääkärien työhyvinvointitutkimukseen 2023 on kutsuttu kaikki työikäiset ja työelämässä olevat Hammaslääkäriliiton jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteen liiton jäsenrekisteriin. Työterveyslaitoksen erikoistutkija Sara Lindström lähetti 6.2. kyselylinkin sähköpostiosoitteeseen, jonka jäsen on ilmoittanut liiton jäsenrekisteriin.

Vastausaikaa on jatkettu 12.3. asti. Vastaathan kyselyyn!

Jos et ole saanut kyselyä sähköpostiisi, käythän tarkistamassa ja päivittämässä yhteystietosi Hammaslääkäriliiton jäsenrekisteriin. Katso ohjeet liiton sivuilta.

Tavoitteena parempi työelämä

Tänä vuonna toteutetaan jo kuudes Hammaslääkärien työhyvinvointitutkimus. Aiemmat kyselyt on tehty vuosina 2003, 2006, 2010, 2014 ja 2019.

Suun terveydenhuolto on 2000-luvulla kokenut useita lainsäädännöllisiä muutoksia, jotka ovat heijastuneet monin tavoin hammaslääkärien työhön ja muuttaneet sitä entistä vaativammaksi.

Tutkimussarjassa tarkastellaan erityisesti hammaslääkärintyön myönteisiä mahdollisuuksia edistää työhyvinvointia. Tutkimus tuottaa uutta tietoa siitä, miten työn voimavaroja voidaan jatkossa vahvistaa ja toteuttaa suun terveydenhuollon uudistuksia kestävällä tavalla.

Julkistamme ensimmäiset tulokset marraskuussa 2023

Hammaslääkärien työhyvinvointitutkimuksen ensimmäiset tulokset julkaistaan marraskuussa 2023. Esittelemme tuloksia Hammaslääkärilehdessä ja Hammaslääkäriliiton jäsentilaisuuksissa. Lisäksi tuloksista raportoidaan tieteellisissä julkaisuissa, joten tietoa hyödynnetään myös laajemmin suomalaisen työelämän kehittämisessä.

Tutkimus tehdään yhteistyönä

Tutkimuksen toteuttaa Työterveyslaitos yhteistyössä Hammaslääkäriliiton kanssa.

Työterveyslaitoksen tutkimusryhmään kuuluvat vastuullinen tutkija tutkimusprofessori Jari Hakanen, erikoistutkija ja yhteyshenkilö Sara Lindström ja erikoistutkija Janne Kaltiainen.

Lue lisää Työterveyslaitoksen sivuilta

Lue lisää Hammaslääkärien työhyvinvointi Suomessa -tutkimuksesta Hammaslääkäriliiton sivuilta

Lisätietoa:

Henna Virtomaa, toiminnanjohtaja, Hammaslääkäriliitto, henna.virtomaa@hammaslaakariliitto.fi

Sara Lindström erikoistutkija, Työterveyslaitos, sara.lindstrom@ttl.fi

Custom addthis block