Lääkärien, hammaslääkärien ja eläinlääkärien neuvottelujärjestö vaihtoi nimeä

15.06.2021
Lääkärikartelli ry tunnetaan vastedes nimellä Lääkäriliittojen neuvottelujärjestö (LNJ) ry. LNJ on lääkärien, hammaslääkärien ja eläinlääkärien yhteinen neuvottelujärjestö, jonka tehtävänä on hoitaa kaikkien lääkäriryhmien edunvalvontaa.

Neuvottelujärjestö perustettiin 1990-luvulla. Sen toiminnasta vastaavat Lääkäriliitto, Hammaslääkäriliitto ja Eläinlääkäriliitto.

– Halusimme muuttaa nimemme sellaiseksi, että se kertoo heti mitä järjestö tekee”, toteaa Lääkäriliiton puheenjohtaja Tuula Rajaniemi, joka toimii myös neuvottelujärjestön puheenjohtajana.

Lääkäriliittojen neuvottelujärjestön varsinainen tehtävä on neuvottelutoiminta. Lisäksi se järjestää kunnallisia luottamusmieskoulutuksia ja toimii myös tiedonjako- ja yhteistyöfoorumina.

Lääkäriliittojen neuvottelujärjestö ry on Akavan julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn jäsen.