Kunta-alan lakko alkaa huomenna – hammaslääkäreitä mukana Vantaalla

Julkaistu: 
2.05.2022
Kunta-alan viikon kestävä lakko alkaa huomenna 3.5.2022. Hammaslääkäreitä lakko koskee ainoastaan Vantaan kaupungin suun terveydenhuollossa työskenteleviä.

Pääkaupunkiseudun kaupunkien lakkoa siirrettiin huhtikuussa kahdella viikolla työ- ja elinkeinoministeriön päätöksellä. Lakko on laaja kunta-alan työnseisaus, jossa on mukana kaikki JUKOn liitot mukaan lukien Hammaslääkäriliitto ja Lääkäriliitto. Lääkärisopimuksen osalta lakko koskee vain Vantaan kaupungin perusterveydenhuollon yksiköitä ja suun terveydenhuoltoa. Hammaslääkärien osalta lakko koskee Vantaan kaupungin ei-kiireellistä suun terveydenhuollon vastaanottotoimintaa. 

Samaan aikaan 3.5. on alkamassa julkisalan koulutettujen pääsopijajärjestö JUKOn sekä ammattiliittojen JHL ja Jyty viikon kestävä lakko kymmenessä kaupungissa. Lisätietoa JUKOn uutisesta. Hammaslääkäriliitto ja Lääkäriliitto eivät ole mukana tässä niin sanotussa viidennessä lakkoaallossa terveydenhuollon haastavan tilanteen takia.

Työriitojen sovittelu siirtyi sovittelulautakuntaan 8.4.2022. Sovittelulautakunta tiedotti 28.4.2022, että sovintoesityksen antaminen lykkääntyy. Tämä tarkoitti sitä, että kunta-alan lakot toteutuvat.

Hammaslääkäriliitto toivoo, että sovittelussa päästäisiin nopeasti ratkaisuun.

Lisätietoa

Lakkoon liittyviä ohjeita löytyy liiton sivuilta (tarkempia ohjeita jäsensivuilla, vaatii kirjautumisen)
 
Seuraa liiton neuvotteluviestintää Hammaslääkäriliiton Neuvottelukierros 2022 -sivuilta
 

 

 

 

 

Custom addthis block