Koko Suomi harjaa -kampanja haastaa kaikki harjaamaan suositusten mukaan 5.–28.10.2020

25.09.2020
Koko Suomi harjaa -somekampanjan tavoitteena on saada kaikki suomalaiset harjaamaan hampaansa aamuin illoin fluoritahnalla: 2x2+fluoritahna. Kampanja on käynnissä 5.–28.10.

Suunterveyden ammattilaisten toivotaan haastavan potilaita harjaamaan suositusten mukaan ja käyttämään myös omia kanaviaan kampanjasta tiedottamiseen ja haasteen jakamiseen.

Kampanja on osa ACFF:n World Cavity Free Future -päivän toteutusta Suomessa. ACFF (Alliance for a Cavity-Free Future) on kansainvälinen liittouma, joka pyrkii vähentämään hampaiden reikiintymistä kaikkialla maailmassa.

Vuonna 2020 reikiintymisen ehkäisyä nostetaan yleisön tietoisuuteen erityisesti teemapäivänä 14.10. ympäri maailmaa kunkin maan tilanteeseen sopivalla tavalla. Koko Suomi harjaa on Suomen versio kampanjasta ja osa pohjoismaista kampanjaa.

Suomalaiset harjaavat hampaitaan harvemmin kuin muut pohjoismaalaiset, ja huolestuttavan usein tämä koskee etenkin suomalaisnuoria. Jotta Suomi saadaan muiden Pohjoismaiden tasolle, parannettavaa on – etenkin miehillä, ja tietoisuutta aiheesta on lisättävä.

Miten voit osallistua?

Koko Suomi harjaa -kampanja toteutetaan sosiaalisen median kampanjana Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa yhdessä tunnettujen suomalaisten vaikuttajien kanssa. Mukana ovat sometähdet Lotta ja Pappa sekä tubettajat Elina ja Sofia.

Kampanjaan voi osallistua myös lisäämällä julkaisun tai kuvaamalla videon omasta hampaiden harjauksestaan sosiaalisen median tililleen ja käyttämällä hashtagia #kokosuomiharjaa.

Suunterveyden ammattilaisten toivotaan haastavan potilaita harjaamaan suositusten mukaan ja käyttävän myös omia kanaviaan kampanjasta tiedottamiseen ja haasteen jakamiseen.

#kokosuomiharjaa
@kokosuomiharjaa

Suomen kampanjaa tukevat muun muassa Hammaslääkäriliitto ja Hammaslääkäriseura Apollonia, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Suun terveydenhoidon ammattiliitto STAL, Farmasialiitto sekä hammaslääketieteen opiskelijat. Colgate mahdollistaa Koko Suomi harjaa -kampanjan toteuttamisen.

Lisätietoja ja kampanjan materiaalit:

Vuokko Anttonen: vuokko.anttonen@oulu.fi

Koko Suomi Harjaa -kampanjan materiaalipankki

Kampanjan some-tilit: @kokosuomiharjaa, #kokosuomiharjaa (tilit avataan 5.10.)

Kampanjan kansainvälinen verkkosivusto