Kela: Vältä pregabaliinia ja trisyklisiä masennuslääkkeitä iäkkään hoidossa

Julkaistu: 
4.06.2018
Kela on lähettänyt tiedotekirjeen niille lääkäreille ja hammaslääkäreille, jotka ovat Kelan rekisteritietojen mukaan määränneet vuonna 2017 amitriptyliiniä, nortriptyliiniä tai pregabaliinia yhdellekin vähintään 75-vuotiaalle potilaalle.

Kelan pyrkimyksenä on tiedolla edistää rationaalista lääkehoitoa. Kyseisiä lääkeaineita sisältävien valmisteiden käyttöön liittyy runsaasti riskejä ikäihmisillä, mutta on myös erityistilanteita, joissa riskilääkkeitäkin joudutaan käyttämään. Tärkeää on, että potilaan kipu ei jää hoitamatta.

Lisätietoja Fimean Lääke75+ -tietokannasta.

Käy katsomassa lääkemääräystietojasi Kelan verkkopalvelussa!

Tiedot kaikkien lääkärien ja hammaslääkärien vuonna 2017 antamista sairausvakuutuksesta korvatuista lääkemääräyksistä löytyvät Kelan verkkopalvelusta www.kela.fi/reseptit.

Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. Palvelussa voit myös verrata omia lääkemääräystietojasi keskimääräisiin tietoihin sairaanhoitopiireittäin tai erikoistumisen perusteella.

Lääkemääräystietoihin liittyvät tiedustelut, kommentit, parannusehdotukset ja muut palautteet voi lähettää osoitteeseen: laake.palaute@kela.fi

Kelan verkkopalvelun tilastotietokanta Kelastosta löytyy myös muita tietoja sairausvakuutuksesta korvatusta hoidosta. Pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla kirjautuen hammaslääkärit voivat katsoa tietoja antamastaan korvatusta hoidosta.

Custom addthis block