JUKOn lakko siirtyy Jyväskylässä, Rovaniemellä, Tampereella ja Kuopiossa

Julkaistu: 
17.03.2022
Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt siirtää JUKOn kunta-alan lakkoja Jyväskylän, Rovaniemen, Tampereen ja Kuopion kaupungeissa kahdella viikolla. Lakot koskevat kaikkia kunnan sopimusaloja, myös Lääkärisopimusta.

Siirtopäätöksen vuoksi Jyväskylän ja Rovaniemen kaksipäiväiset lakot toteutuisivat 6.-7.4. ja Tampereen ja Kuopion lakot 12.-13.4., jos neuvotteluratkaisuun työnantajan kanssa ei päästä aiemmin. Työ- ja elinkeinoministeriö voi siirtää lakkoja virkasuhteisten osalta vielä viikolla.

Lakko on laaja kunta-alan työnseisaus, jossa on mukana kaikki JUKOn liitot mukaan lukien Hammaslääkäriliitto ja Lääkäriliitto. Siihen osallistuu myös JAU ja sen jäsenliitot JHL ja Jyty.

Lakko koskee Lääkärisopimuksen osalta perusterveydenhuollon yksiköitä mukaan lukien suun terveydenhoito. Lakko rajautuu vain terveysasemien ei-kiireellisen perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon vastaanottotoimintaan. Lakon piiriin kuuluviin hammaslääkäreihin ja lääkäreihin ollaan yhteydessä ennen mahdollisia lakkopäiviä.

Pääsopijajärjestö JUKO on antanut myös kolmannen lakkovaroituksen Ouluun ja Turkuun, ja sen suunniteltu ajankohta on 6.–7.4.

Kunta-alan osapuolet jatkoivat työriitojen sovittelua valtakunnansovittelijan johdolla keskiviikkona 16. maaliskuuta. Keskustelu jatkuu torstaina 17. maaliskuuta. Lue lisää: www.juko.fi

Hammaslääkäriliitto toivoo, että sopimukseen päästään ennen lakkojen alkamista. Mahdollinen lakko toteutetaan tavalla, joka ei uhkaa kenenkään henkeä ja terveyttä.

Seuraa liiton neuvotteluviestintää Hammaslääkäriliiton Neuvottelukierros 2022 -sivuilta.

Työtaistelutoimia koskevat ohjeet päivitetään liiton järjestövalmiussivuille.

Lisätietoja: toimisto@hammaslaakariliitto.fi

Custom addthis block