JUKO aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon – ei koske Lääkärisopimuksen piirissä olevia

Julkaistu: 
2.03.2022

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO aloittaa seitsemän päivää kestävän ylityö- ja vuoronvaihtokiellon kuntasektorilla ajalla 7.3.- 13.3.2022. Lisätietoja JUKOn tiedotteesta (2.3.2022).

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei koske lääkäreitä, hammaslääkäreitä eikä eläinlääkäreitä, joihin sovelletaan Lääkärien virkaehtosopimusta siinäkin tilanteessa, että he olisivat työsuhteessa. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei ole lain mukaan mahdollinen virkasuhteisilla.

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät Kuntatyönantajien (KT) aloitteesta 28.2. illalla. KT keskeytti neuvottelut jättämättä tarjousta ja ilmoitti kutsuvansa osapuolet pöytään silloin, kun se katsoo siihen olevan edellytyksiä. Tämä tarkoittaa sitä, että Lääkärisopimuksen neuvottelut ovat myös keskeytyneet.

Nyt alkaneen sopimuksettoman tilan aikana ei ole työrauhavelvollisuutta, joten myös työtaistelut ovat mahdollisia, jos palkansaajat ja työnantaja eivät pääse sopimukseen työehdoista. JUKOn ilmoittamalla ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla halutaan vauhdittaa kunta-alan neuvotteluiden etenemistä.

Lisätietoa Hammaslääkäriliiton järjestövalmius-sivuilta

Custom addthis block