Hoitotakuuta tiukentava lakiesitys lähti lausuntokierrokselle

18.11.2021
Hallituksen lakiesitysluonnos hoitotakuun tiukentamisesta on valmistunut. Esitys lyhentäisi suun terveydenhuollon kiireettömään hoitoon pääsyn määräaikaa kuudesta kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Muussa terveydenhuollossa määräaika lyhenisi kolmesta kuukaudesta seitsemään päivään. Hoitotakuun tiukennus tulisi voimaan 1.4.2023.

Hammaslääkäriliitto valmistelee asiasta parhaillaan lausuntoaan.

–  Lakiesitys on jo askel parempaan, vaikka suun terveydenhuollossa potilaan odotusajat ovat yhä muuhun terveydenhuoltoon nähden pidemmät. Hoitotakuun toteutumiseen tarvitaan riittävät resurssit ja toimivat hoitoprosessit, sanoo Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja Henna Virtomaa.

Hallituksen esitys perusterveydenhuollon hoitotakuun tiukentamisesta on lausuntokierroksella 4.1.2022 asti.

Lisätietoa STM:n sivuilta.