Hammaslääkäriliitto lausui asiakas- ja potilasturvallisuustrategiasta

20.12.2021
Hammaslääkäriliitto on antanut lausunnon asiakas- ja potilasturvallisuusstrategian ja toimeenpanosuunnitelman 2022-2026 luonnoksesta.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) luonnos asiakas- ja potilasturvallisuusstrategian toimeenpanosuunnitelmaksi 2022–2026 on Hammaslääkäriliiton mukaan hyvä ja tarpeellinen. Toteutukseen tulee varata riittävät resurssit.

Ammattitaitoinen henkilökunta on edellytys asiakas- ja potilasturvallisuudelle. Korkeatasoinen peruskoulutus ja suunnitelmallinen ammatillisen osaamisen kehittäminen läpi työuran parantavat potilasturvallisuutta ja ovat osa työhyvinvointia, liitto muistuttaa lausunnossaan.

Katso Hammaslääkäriliiton lausunto STM asiakas- ja potilasturvallisuusstrategian ja toimeenpanosuunnitelman 2022-2026 luonnoksesta.