Hammaslääkäriliitto 90 vuotta suunterveyden puolesta

Tutustu Hammaslääkäriliiton historiaan.

Suomen Hammaslääkäriliitto perustettiin 6.12.1924 hammaslääkärien ja hammaslääketieteen opiskelijoiden yhdyssiteeksi ajamaan jäsentensä yhteiskunnallisia ja ammatillisia etuja.

Sääntöjen mukaan liiton tavoitteena on alusta asti ollut myös suun ja hammassairauksien hoidon edistäminen ja terveydenhoitotyön tukeminen.

Näillä sivuilla kerrotaan Hammaslääkäriliiton historiasta sekä suomalaisen suun terveydenhuollon kehityksestä osana muuta terveydenhuoltoa ja yhteiskuntaa.

Kieltolaista hoitotakuuseen

Hammaslääkäriliiton 90-vuotiseen historiaan mahtuu alan kehitystä ja ammattikunnan edunvalvontaa, kiinnostavia kollegoita ja monia tarinoita.

Osa tapahtumista liittyy suoraan liiton ja alan asioihin, toiset kertovat laajemmin Suomen yhteiskunnallisesta kehityksestä sekä terveydenhuoltojärjestelmän rakentamisesta.

Tutustu liiton historiaan ja lue Kieltolaista hoitotakuuseen – Suomen Hammaslääkäriliitto 90 vuotta -julkaisu.